Boszorkány meseösvény

A Lőverek elvarázsolt erdei útja
Gyalogos útvonal


Ismertető

A Soproni-hegység elvarázsolt erdei útja a Boszorkány meseösvény. A Kalandpark bejárata mellett induló és a Károly-kilátóhoz vezető út mellett különleges feladatok, mesebeli élmények és izgalmas játékok fogadják az erdőlátogató családokat.

A Boszorkány meseösvény kezdetét egy mesebeli farönk házikó jelzi. Az ablakaiban elhelyezett táblák hasznos információkkal látják el az útnak indulókat. A kis házban található kincses térkép segítségével rögtön kezdődhet a nagy kaland a varázslatos erdőben. A meseösvény 8 állomásán kijelölt feladatok megoldása közben rengeteg élménnyel és új ismeretekkel gazdagodnak a bátor kincskeresők.

Megoldhatjuk a boszimese-kvízt, végigmehetünk a fekete macskák ösvényén, meghallgathatjuk az erdő hangját, egyensúlyozhatunk a babona-farönkön. Ha szerencsénk van, még a Csendtündérrel is találkozhatunk. Megismerkedhetünk az erdei varázsnövényekkel és a legősibb boszorkányhívogató dallammal is. Kereshetünk boszorkánykövet és varázspálcát. Beleolvashatunk a Nagy Boszorkánykönyv seprűhasználati szabályaiba, mielőtt seprűre pattanunk a röppályán.

A meseösvény feladattábláin különleges rajzokat találhatunk: seprűn repülő boszorkány, fekete macska, nagy szemű denevérek, fortyogó boszorkányüst, boszorkányseprű és boszorkánysapka. Az ösvény végén egy erdei játszótér várja az izgalmas túra résztvevőit. Ez a 8 állomásból álló erdei tanösvény méltán lett az óvodások és a kisiskolások kedvelt kirándulóhelye, mert érdekes játékokon, ügyességi feladatokon és boszorkányos történeteken keresztül ismerkedhetnek meg az erdővel és a benne élő varázslatos lényekkel.


Kapcsolódó oldalak

Látnivalók a közelben

Néhány látnivaló nem messze a Boszorkány meseösvénytől


Hasonló látnivalók

Ha a Boszorkány meseösvény tetszett, akkor ezek is érdekelhetik


Programok, amelyek bemutatják

Ha valamelyiken részt vesz, sok más látnivaló mellett a Boszorkány meseösvényt is láthatja