Kőhalmy Vadászati Múzeum

Kőhalmy Tamás emlékmúzeum, valamint a természetet bemutató múzeum gyerekeknek
Múzeum


Ismertető

A Soproni Parkerdőben a Boszorkány meseösvény végén, a Károly-kilátó szomszédságában található a Kőhalmy Vadászati Múzeum, amely segít az érdeklődőknek megismerni és eligazodni a természet világában. A faszerkezetű épületben berendezett múzeum elsősorban a gyerekeket célozta meg, ahol interaktív eszközök használatával szerezhetnek ismereteket környezetük természeti értékeiről.

Az épület pinceszintjében egy 50 m²-es vetítőterem került kialakításra, ahol filmvetítésre és előadások megtartására van lehetőség. A falakon található plakátok és fényképek a Soproni Parkerdőt és a környékbeli kilátókat mutatják be.

Az épület földszintjén a parkerdő állat- és növényvilágát ismerhetjük meg. A kiállítást képek, fotók és preparátumok gazdagítják. A látogatók tájékoztatását számítógépek és kijelzők segítik.

Az épület legfelső szintje a terület vadállományát és Kőhalmy Tamás hagyatékát mutatja be. A hagyaték között az erdőmérnök, vadbiológus professzor személyes bútorai, egykori íróasztala és írógépe, trófeái, jegyzetei és szakkönyvei találhatóak.

Dr. Kőhalmy Tamás erdőmérnök, vadbiológus, a Soproni Egyetem tanára, a Vadgazdálkodási Intézet igazgatója volt. Ő indította be Magyarországon az első vadgazda-mérnöki szakot. 289 írásos anyagot hagyott ránk, amelyek értekezések, könyvek, könyvrészletek, szakcikkek, egyetemi jegyzetek, ezekből 21 jelent meg német nyelven. Elismerésül többször kapott kitüntetést: a Hubertus Kereszt arany fokozatát, a Köztársasági Arany Érdemkeresztjét és a Nimród Emlékérmet.


Kapcsolódó oldalak

Látnivalók a közelben

Néhány látnivaló nem messze a Kőhalmy Vadászati Múzeumtól


Hasonló látnivalók

Ha a Kőhalmy Vadászati Múzeum tetszett, akkor ezek is érdekelhetik