Macskakő GyermekMúzeum

Óvodások és kisiskolások múzeuma a belvárosban
Múzeum


Ismertető

Sopron belvárosában a Szent György utca 12. szám alatt az Eggenberg-házban találjuk a Macskakő Gyermekmúzeumot. A kiállítás a régmúlt időkben élő emberek mindennapjait mutatja be az óvodások és az alsó tagozatosok számára. A kicsik önállóan, történelmi ismeretek nélkül, játékos formában fedezhetik fel a kiállított műtárgyakat. Kreatív foglalkozások, hagyományos feladatok, szerepjátékok és digitális feladatok várják az idelátogatókat.

Az épület utcafronti részében alakították ki a gyerekmúzeumot, a múzeumpedagógiai foglalkoztató helyiséget pedig az udvarra nyíló épületrészben rendezték be. A múzeum több helyiségből, ún. „bugyor”-ból áll, minden bugyor egy témát ölel fel a hétköznapokból pl.: iskola, alvás, tisztálkodás, öltözés.

A kiállításon megjelennek a gyermekek napirendjéhez köthető egykor használt tárgyak a római kortól kezdve napjainkig. A tárolókban a műtárgyakat rövid leírások kísérik. A tárolók mögé bújva egy interaktív világ nyílik meg a gyerekek számára, ahol az érzékszerveikkel és játékos feladatok segítségével tanulhatnak. Foglalkoztató füzetek, jelmezek és viseletrekonstrukciók színesítik a kínálatot.


Kapcsolódó oldalak

Látnivalók a közelben

Néhány látnivaló nem messze a Macskakő Gyermekmúzeumtól


Hasonló látnivalók

Ha a Macskakő Gyermekmúzeum tetszett, akkor ezek is érdekelhetik